Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул не отписват Ферари

От Ред Бул не отписват Ферари

65
0

В петъчния ден екипът на Ред Бул отново показа пълна доминация на пистата в Унгария. Себастиян Фетел спечели и двете свободни тренировки като сутринта бе със секунда по-бърз от конкурентите от останалите отбори. Следобед пък предимството му бе „едва“ половин секунда пред класиралия се втори Фернандо Алонсо от Ферари.

„Мисля, че утре ще видим доста по-ясна картина за съотношението на силите“, обясни Себастиян Фетел. „Следобед те бяха значително по-близо до нас.

Ферари изглеждат отново бързи, както в дълги серии от обиколки, така и в една бърза. Със сигурност утре отново ще са бързи, но не трябва да отписваме и Макларън. Те доказаха на няколко пъти през тази година, че могат да направят значителна крачка от петък до събота.

Пистата тук е доста трудна, не особено равна и доста прашна, но нашата кола се държа наистина добре.“

„Скоростта ни е радваща и освен това успяхме да свършим всичко, което бяхме планирали да изпробваме“, заяви от своя страна Марк Уебър. „Колата вървеше безпроблемно и момчетата свършиха чудесна работа.

Пистата ще става все по-бърза и радостното е, че събрахме и доста данни, които ще ни помогнат да подобрим още колата. Ферари отново изглеждат много силни. Трябва да ги държим под око. Не знаем с колко бензин са карали другите отбори, но това е нормално за петък. Утре нещата ще се изяснят.“