Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул очакват оспорван дуел с Макларън

От Ред Бул очакват оспорван дуел с Макларън

34
0

Себастиян Фетел успя да постигне първо време в петъчния ден и това бе прието като известна изненада дори в екипа на Ред Бул. Всички очакваха на Монца Макларън да имат предимство и това до някъде се оправда в първата сесия, в която единствен Люис Хамилтън успя да изпревари младия германец. Все пак следобеда Фетел бе недостижим. Уебър от своя страна имаше известни технически проблеми и остана шести на почти 0,6 сек зад съотборника си.

„Доста добър ден за нас“, радваше се Фетел. „Все пак обаче е едва петък и времената може да лъжат, защото никой не знае с колко гориво са конкурентите. За момента изглежда, че сме в добра форма, за разлика от миналата година, защото сега няма КERS и това определено е в наша полза.

Все пак трябва да бъдем търпеливи. Утре ще се види истинската скорост на екипите. Мисля, че колите на Макларън ще са много бързи, въпреки че на няколко пъти напускаха пистата днес. Не знам дали имат някакви проблеми. Ферари също бяха бързи следобеда, така че състезанието вероятно ще е наистина напрегнато.

Обиколката тук е доста кратка с няколко прави и много малко завои. Затова и вероятно разликите между отборите ще са много малки.“

„Във втората свободна тренировка загубих налягане на охладителната течност“, оплака се от своя страна Уебър. „Това определено се отрази на представянето ни, но все пак успяхме да съберем достатъчно количество данни, което ще ни е от полза до края на уикенда.

Колата ни изглежда се представя много добре на това трасе, все пак аз трябва да търся още по-добри настройки. Все пак потенциала е налице, което само може да ме радва. Ще е интересно да видим какво ще е подреждането след края на утрешния ден. Мисля, че можем да се противопоставим на Макларън, Ферари също изглеждат много силни.“