Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул опитали да накарат Астън Мартин да подаде протест срещу...

От Ред Бул опитали да накарат Астън Мартин да подаде протест срещу предните крила на Ферари и Макларън

5212
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари F1
снимка: Ферари

От Ред Бул са се опитали да накарат Астън Мартин да подаде протест срещу предните крила на Ферари и Макларън. Отборът от Силвърстоун обаче не е искал и да чуе за подобно нещо. Предполага се, че инженерите на Астън Мартин работят по подобно решение. Информацията е на Ауто Мотор унд Шпорт.

От немското издание тръгна историята за това, че в Ред Бул са убедени в нелегалността на предните крила на три отбораФерари, Макларън и Мерцедес

През последните дни дори се твърдеше, че от Милтън Кийнс са отправили неофициално запитване до ФИА относно това на Мерцедес. По принцип точно по този начин се стига до технически директиви. Процесът за промяна на правилата е сложен и бавен. Затова се издават такива директиви, които засягат определени компоненти. Често те са предизвикани от запитвания на съперници относно елементи по колите на противникови отбори.

Тимът на Астън Мартин трябваше да промени предното си крило през миналия сезон след излизането на последната засега техническа директива. Немското издание посочва, че тъй като точно по това време екипът от Силвърстоун загуби част от скоростта, която демонстрираше от началото на сезон 2023, то имаше подозрения за връзка с промяната в регламента.

Според Ауто Мотор унд Шпорт в Мерцедес са имали скоро съмнения относно крилата на Макларън и Ферари, но са се заели да разработят своя версия

Крилата се подлагат на определени натоварвания в статично положения. Подозренията са за огъване при определени условия по време на движение. Вариантите са няколко, целта е да се помогне за балансирането на болидите. В новото предно крило някои наблюдатели откриват разковничето на подобрената скорост на Мерцедес напоследък. Повечето обаче искат все пак да изчакат да видят дали формата на осемкратните световни шампиони наистина ще се подобри или скоростта в Канада е била еднократно явление.

Според последната информация на Ауто Мотор унд Шпорт пък от Ред Бул са изключително недоволни от ФИА. В тима са убедени, че федерацията не си вършела задълженията.

„Ако това (огъващи се предни крила – б.р.) продължава да бъде толерирано, ние ще трябва да вървим по същия път“, е цитиран анонимен източник от Ред Бул.