Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Тойота отричат договор с Ралф Шумахер

От Тойота отричат договор с Ралф Шумахер

47
0

Нови слухове относно преминаването на Ралф Шумахер в Тойота се появиха през последните няколко дни. Източникът на информациите са германски медии, според които сънародникът им е подписал тригодишна сделка за около 15 милиона долара на година. В историите се казва също така, че Ралф ще е със статус на пилот номер едно в Тойота.
Мнозина вече вярват безрезервно, че Шумахер-младши наистина ще отиде в японския тим догодина. Това обаче не е потвърдено официално. От Тойота заявиха, че наистина са водили разговори с Ралф – точно както са направили и с други състезатели.
Според наблюдатели шансовете на германеца да остане в Уилямс са на практика нулеви. Сър Франк Уилямс отказва категорично да му вдигне заплатата. Слуховете относно това кой ще се състезава за отбора му през 2005 г. спрягат имената на Марк Уебър, Дженсън Бътън, Джанкарло Фисикела и дори Скот Диксън. Нозеландецът, който е шампион в американските серии IRL, прави тестове за втори път миналата седмица и свърши доста солидна работа въпреки непостоянството на времената му за една обиколка. Затова и специалисти твърдят, че при наличието на толкова пилоти Уилямс не само не бързат да подпишат договор с някого, но и диктуват движението на пазара за състезатели в момента.