Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите бързат с развитието на дифузьорите си

Отборите бързат с развитието на дифузьорите си

36
0

Двойният дифузьор, който ще бъда добавен към пакета на Ред Бул от Монако, няма да бъде окончателният дизайн, каза шефът на тима, Кристиан Хорнер.

Дизайнерът на Ред Бул, Ейдриън Нюи, не присъства на втори пореден състезателен уикенд, тъй като работи върху адаптирането на уникалния дифузьор към задницата на RB5. Пред немското издание „Шпорт Билд“ Хорнер категорично каза, че спецификацията за Монте Карло ще бъде „първата стъпка“ от дифузьорите на Ред Бул.

„Окончателната версия е планирана за състезанието на Силвърстоун“ – разкри британецът.

Иначе подобна е ситуацията и при някои от другите отбори, които доскоро оспорваха легалността на концепцията с противоречивия дифузьор. Междинен дизайн от страна на Ферари ще бъде подготвен за Гран при на Испания.

„Ситуацията ни дава голяма възможност за бъдещо развитие, но това ще отнеме време“ – каза шефът на тима, Стефано Доменикали. „Но поне първият прототип трябва да е готов за следващото състезание.“

Рено вече карат своя R29 с двойни дифузьори, но Флавио Бриаторе разкри, че се подготвя даже по-качествена спецификация.

„Нашата версия не е това, което според нас е най-доброто. В Барселона ще направим още една крачка напред, а в Монте Карло съм сигурен, че ще има голямо подобрение“ – казва италианецът.