Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите инициират връщане на САЩ в календара?

Отборите инициират връщане на САЩ в календара?

51
0

Отборите от Формула 1 трябва да поемат инициативата и да станат ключови играчи в промотирането на състезание в Северна Америка, ако състезанието ще се връща на този континент, смята шефът на тима на Макларън, Мартин Уитмарш.

Оттеглянето на Канада от календара във Формула 1 означава, че 2009 година ще бъде първият път в историята на шампионата, в който няма да има състезание в Северна Америка. Но тъй като континентът е толкова важен за производителите и спонсорите от Формула 1, отборите биха искали да помогнат за връщането на спорта там.

И по този повод Уитмарш смята, че е по-добре, ако отборите разчитат по-скоро на себе си, отколкото на Бърни Еклестън.

„Това е позицията на членовете на ФОТА по отношение на дискусиите, че се нуждаем от Гран при в Америка.Остава да видим как ще постигнем това” – каза Уитмарш.

„Общото мнение във ФОТА е, че трябва да погледнем по-стратегически как можем да развием календара. Концентрирахме се върху това да имаме атрактивен спорт, да можем да контролираме разходите и да подобрим шоуто. Има и серия други проблеми, върху които трябва да се съсредоточим.”

„Календарът за тази година бе вече готов, когато бе формирана ФОТА. Но искаме да поработим малко с големите ни спонсори, а в това отношение Америка представлява голямо предизвикателство.”

„Не можем да обърнем гръб на това, но вероятно трябва да си създадем напълно различен подход.”