Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите ще избират къде да са предсезонните тестове през 2017 г.

Отборите ще избират къде да са предсезонните тестове през 2017 г.

32
0

Отборите от Формула 1 може да получат право на избор къде да се проведат предсеознните тестове през 2017 г. Вариантите са пистата Каталуня в Барселона и Сахир в Бахрейн. Първоначалните планове бяха тимовете да проведат 2 четиридневни серии от тестове – от 27 февруари до 2 март и от 7 до 10 март 2017 г. в Барселона.

Част от тимовете продължават да държат на този вариант, което ще им даде възможност да спестят средства. Няколко отбора обаче, както и доставчикът на гуми Пирели, предпочитат предсезонни тестове в Бахрейн заради по-топлото време и различните условия на трасето.

По време на обсъждането на ситуацията преди Гран при на Малайзия се е стигнало до идеята да бъде дадена възможност на тимовете сами да изберат мястото. Съществуват и вариантите единия тест да бъде на Каталуня, а другият на Сахир, а също така една част от тимовете да правят изпитания в Испания, а другата в Бахрейн.

Смята се, че ако екипите изберат Бахрейн, то от Пирели ще дадат финансова подкрепа, за да бъдат покрити допълнителните разходи. Очаква се окончателното решение да бъде взето след като бъде утвърден календара за 2017 година.