Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите ще получат по-голяма свобода при гумите на тестовете

Отборите ще получат по-голяма свобода при гумите на тестовете

39
0

Тимовете във Формула 1 ще получат по-голяма свобода по отношение на гумите по време на тестовете преди началото на новия сезон в Барселона. Изпитанията ще бъдат в 2 сесии по 4 дни, което е рекордно малко досега.

За да се компенсира донякъде това по отношение на гумите, отборите ще могат да изберат какъв тип да бъдат 33 от общо 35-те комплекта гуми на Пирели, които ще имат на разположение за общо 8-те дни изпитания.

Само два ще бъдат определени предварително – по 1 комплект за средно мокро интермедия и един „ует“ за много мокра писта. През миналия сезон половината от всички комплекти бяха определени предварително като типове.

С новото правило сега пилотите ще могат да използват повече по-меки или повече по-твърди гуми в зависимост от целите си и спецификата на автомобила и настройките.

С оглед на абразивната настилка на Каталуня е малко вероятно някой тим да избере типовете ултрасофт и суперсофт, тъй като те биха се износили много бързо и със сигурност няма да бъдат номинирани от Пирели за състезателния уикенд на същото трасе по-късно през годината.