Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите ще се срещнат с Екълстоун и Тод, за да обсъдят квалификацията

Отборите ще се срещнат с Екълстоун и Тод, за да обсъдят квалификацията

97
0

Тимовете от Формула 1 ще се срещнат с президента на ФИА Жан Тод и управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун в неделя в Бахрейн преди състезанието, за да обсъдят квалификацията. След неуспеха на новия формат с елиминации на сесията за място на старта в Австралия, отборите и пилотите масово се обявиха за връщането на стария формат. Това обаче така и не беше допуснато за гласуване от ФИА, а заради липсата на съгласие от всички екипи за модификации по новия формат (против са гласували Макларън, Ред Бул и Уилямс), той остана в сила и за Бахрейн.

„Мисля, че в събота ще бъде същото, което беше и в Мелбърн, заяви по отношения на новия формат спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. – И после ще видим какви ще бъдат последствията и дали ФИА ще реши да промени правилата. Ще има още една среща в неделя, като всички ще присъстват на нея. Отборите осъзнахме, че това, което се случва в събота не е правилно  и се опитахме да излезем със становище. Но не ние трябва да създаваме правилата.”

Волф заяви още, че тимовете на са очаквали да могат да гласуват само за вариант, при който новата квалификация да бъде частично изменена, а са искали да може да се даде вот и за връщането на стария формат. Нещо, което е било блокирано от Жан Тод.

„Беше объркващо, но в края на краищата трябва да го приемеш. Мисля, че причината за това да не ни бъде разрешено да гласуваме връщането на стария формат, беше че може би компромисен вариант с промени по новия формат също може да бъде приемлив. Подкрепихме този компромис, защото мислихме, че ще е бъде по-малко вреден, отколкото този в Австралия. Но разбирам и отборите, които гласуваха „против” него, защото те искаха да покажат с това, че предлаганите решения, свързани със запазването на новия формат в една или друга форма, не са приемливи.”