Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Откриха причината за отпадането на Фетел в Бахрейн

Откриха причината за отпадането на Фетел в Бахрейн

73
0

Отпадането на Себастиан Фетел в Гран при на Бахрейн е дошло в резултат от проблем, свързан с картите за управление на електрониката. Германецът изобщо не успя да стартира в надпреварата, като се появи пушек от задвижващата система на болида и той отби колата настрани в зоната за сигурност и спря.

Първоначалните предположения бяха за повредени инжектори за горивото. Детайлен анализ в Маранело обаче е потвърдил, че става въпрос за нещо съвсем различно. Частта, която се е повредила, е изпускателен клапан. Но от Скудерията смятат, че той не е дефектирал сам по себе си, а причината за това е в параметрите на двигателя, свързани с управлението на електрониката. Заради нейните настройки при движението на колата с ниска скорост в загряващата обиколка клапанът е престанал да функционира нормално и се е повредил.

Това обяснява и защо техниците на тима не са открили никакъв проблем със задвижващата система преди състезанието. Ако е имало съмнения, то те са щели да сменят мотора преди състезанието. За следващото състезание в Китай Фетел ще използва нов двигател, втори за него за сезона при разрешени 5.