Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отлага се обявяването на Алонсо за пилот на Ферари

Отлага се обявяването на Алонсо за пилот на Ферари

40
0

И докато има мощни слухове за пилоти и отбори през следващата година, то безспорно най-активно се говори за евентуално преминаване на Фернандо Алонсо във Ферари. Въпреки това източник, близък и до двете страни, е казал, че обявлението на Монца ще бъде отложено, тъй като Фелипе Маса продължава да се възстановява.

Докато Алонсо продължава да бъде спряган за съотборник на бразилеца от следващата година, то контузията на Фелипе Маса създаде серия променливи, въпреки че е почти сигурно, че той ще може да кара пълноценно през 2010 година.

И докато италианската Гран при (12-13 септември) е традиционна сцена на обявленията на Ферари, то изглежда, че засега всякакви такива прояви са временно отменени.

„Обявлението предстоеше да бъде направено на Монца, както се очакваше от доста време“ – твърдят източници. „Въпреки това покрай факта, че завръщането на Маса е под въпрос, отборът бе принуден да отложи инициативите си.“

„Фернандо ще бъде пилот на Ферари през 2010 година. Споразумението е подписано. Единствената въпросителна е покрай съотборника му, Фелипе. Ферари няма да направят никакво обявление, докато не са сигурни дали той ще може да се завърне.“