Начало MotoGP News Отмениха MotoGP в Катар

Отмениха MotoGP в Катар

1294
0
Катар, старт, MotoGP
снимка: HRC

Надпреварата в клас MotoGP в Катар няма да се състои, съобщиха от ФИМ и Дорна. Причината са наложени рестрикции за пътуващи от страни, където са регистрирани заболели от COVID-19. Властите в Катар поставят пристигащите с директни полети от Италия пътници или тези, които са пребивавали в страната през последните две седмици, в минимум 14-дневна карантина. Това възпрепятства част от отборите и пилотите.

Гран при на Катар бе определена за първи кръг в календара на MotoGP за 2020 г.

Състезанието трябваше да се проведе на 8 март (следващата неделя). Надпреварите от Moto2 и Moto3 ще се състоят, тъй като отборите и пилотите вече са в Катар, където по-рано през седмицата проведоха тестове.

Под въпрос е и вторият кръг в календара на мотоциклетния световен шампионат – Гран при на Тайланд, която е насрочена за 22 март. Според някои източници състезанието ще бъде отложено, но до момента няма официална информация. Преди броени дни от тайландското правителство заявиха, че стартът ще се състои при стриктни мерки за безопасност. Организаторите планираха да въведат процедури, подобни на провежданите по летища и гранични пунктове.

Масовите събития в различни държави вероятно тепърва ще имат проблеми заради разпространението на коронавируса. В петък бе отменен международният автомобилен салон в Женева, след като швейцарското правителство взе решение да забрани до средата на март прояви с над 1000 души. Във Франция властите въведоха подобна рестрикция, но за събирания на закрито с над 5000 човека.