Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отношенията между Шумахер и Ферари са добри

Отношенията между Шумахер и Ферари са добри

47
0

Михаел Шумахер подчерта, че с Ферари са запазили добри отношения. Седемкратният световен шампион изкара 14 години със Скудерията, като питът на италианците се бе превърнал в своебразен втори дом за него. По този повод той се пошегува, че през този сезон ще внимава особено много да не влиза в техния бокс по време на състезания.

Немалко тифози вече нарекоха Шумахер „предател“, като се говори и че не са останали особено впечатлени от първата му реклама за Мерцедес-Бенц. В нея той кара червен Мерцедес SLS AMG, облечен в сребърен екип.

Наистина отношенията с Ферари винаги ще бъдат добри“ – настоява германецът. „Те вече ме поканиха на традиционните им футболни мачове по време на състезателните уикенди.“

Шумахер признава, че дори шефът на Ферари Стефано Доменикали го е поканил на провелото се наскоро традиционно зимно събитие на Скудерията: „Не можеш да забравиш и да отречеш всички моменти заедно. Продължаваме редовно да поддържаме контакт; Стефано доста често се обажда.“

Седемкратният световен шампион обаче намекна, че може да изкара дълго време в Мерцедес. Пред „Билд“ германецът е коментирал, че след изтичането на тригодишния му договор не е задължително нещата да приключат.