Начало Moto News Отново се появиха слухове, че Роси ще прави отбор за Мото3 догодина

Отново се появиха слухове, че Роси ще прави отбор за Мото3 догодина

53
0
Валентино Роси

Валентино Роси може да направи отбор за клас Мото3 през 2014 г., който ще се казва VR46. Слуховете за такива намерения на легендарния мотоциклетен състезател се появиха отново през последните дни, след като в продължение на месеци се говори, че италианецът възнамерява да се занимава с нещо подобно в бъдеще. Смята се, че Роси се е спрял на Романо Фенати и брат си Лука Марини за пилоти, а моторите щели да са КТМ.

През август Роси настоятелно обясняваше, че възнамерява да създаде единствено акадецмия за млади пилоти, която да се казва „VR46 Riders Academy”. Чрез нея той иска да подкрепя и да помага на италиански пилоти, а не да прави цял отбор.

Сега обаче SportMediaset съобщи, че италианската автомобилна федерация няма да подкрепя повече Сан Карло Тийм Италия. Това означава, че Фенати ще остане без екип.

Марини пък, който е полубрат на Валентино, в момента е втори в италианския шампионат Мото3. Той дебютира в Гран при като уайлдкард участие на Мизано, но падна на първия завой.

В информацията се твърдия, че Скай Италия са готови да спонсорират проект на Роси за Мото3. Молбите за участие в Мото2 и Мото3 бяха подадени по време на уикенда за Гран при на Сан Марино. Подробности за отборите и следващия сезон ще бъдат дадени през октомври по време на кръга в Малайзия.