Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отново тестове в Барселона

Отново тестове в Барселона

31
0

Веднага след края на състезанието в Малайзия, голяма част от отборите бързаха да съберат багажа си, защото време за почивка няма. От днес на пистата в Барселона започват поредните тестове, които трябва да послужат на екипите като възможност за подготовка за предстоящото Гран при на Бразилия.
С изключение Рено, Ягуар, Минарди и Джордан останалите шест отбора в Гран при ще участват на изпитанията в Испания. Очаква се в Барселона за първи път Рубенс Барикело да се качи на новото F2003-GA. Бразилецът ще кара до четвъртък, когато ще бъде заменен от световния шампион Михаел Шумахер. В програмата на германеца са предвидени два дни тестове, през които той ще управлява както новия болид така и преработения миналогодишен, с който се състезава в Австралия и Малайзия.
В столицата на Каталуния обаче се очаква друга много важна премиера. В Барселона за първи път трябва да се появи обгърнатия в мистерия Макларън МР4/18.
Изпитанията в Испания ще приключат на 28 март. Единствено от екипа на Тойота освен в Барселона ще тестват и на домашната си писта в Пол Рикар.