Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер смята, че Розберг може да се върне след 2-3 години

Бергер смята, че Розберг може да се върне след 2-3 години

58
0

Бившият пилот от F1 Герхард Бергер смята, че Нико Розберг може да се върне в спорта след 2-3 години. Австриецът познава добре Нико, който реши да се откаже от Гран при след спечелването на световната титла тази година. Именно той помага на Розберг при воденето на преговорите с Мерцедес за нов двугодишен договор (до края на 2018 г.), който бе подписан през юли тази година.

„Може след 2 или 3 години той да си каже: Не искам да си седя вкъщи повече, коментира Бергер пред австрийския Servus TV. – Мога да си представя, че ще се отегчи.” В тази връзка Герхард посочи случаи като тези с Михаел Шумахер и Кими Райконен, които само временно се отказаха от F1 и после се завърнаха. А отказването на Нико на сравнително ранна възраст прави перспективата за неговото завръщане по-възможна.

„Шансът да се върне го има, особено когато напуснеш толкова млад и то в своя връх, обясни още Бергер, който кара в F1 от 1984 до 1997 г. – Няма значение с какъв бизнес ще се захване, нищо не може да се сравни с чувството да караш тези коли и да стоиш на подиума като победител. За Нико ще бъде особено трудно (без да се състезава) заради възрастта. Ако си на възраст, на която повече не можеш да правиш това, което си вършил преди, е различно.”