Начало Рали Ожие демонстрира скорост и на писта

Ожие демонстрира скорост и на писта

71
0
Себастиен Ожие

Световният рали шампион Себастиен Ожие демонстрира скорост и на писта – при появата си като гост пилот в сериите ADAC GT Мастърс в Германия.

Френският пилот на Фолксваген се състезава за екипа на Абт Рейсинг, като негов съотборник бе Маркус Винкелхок. Той бе зад волана на Ауди R8 LMS ultra с 550 к.с. и кара в две надпревари на пистата Лаузицринг.

По време на тренировките Ожие направи едва пет тура заради технически проблем. Заедно с Винкелхок обаче успяха да стигнат финала на първото състезание, макар и на 13-та позиция, но след инцидент на старта, при който автомобилът едва не бе завъртян от съперник.

Представянето във втората надпревара бе значително по-добро и много впечатляващо. От 19-то място на стартовата решетка Ожие и Винкелхок бяха осми на финала! Французинът бе доволен от направения през уикенда прогрес:

Изживяването бе огромно удоволствие и наистина много интересно. Непрекъснато подобрявах времената си и финалните ми обиколки не бяха никак лоши. Цялостното ни представяне можеше да е по-добро, но проблемът в петъчните тренировките не ни позволи да изкараме кой знае колко време на пистата и това направи нещата по-сложни. Много съм доволен – участието ми в ADAC GT Мастърс определено бе страхотно изживяване.