Начало WRC News Ожие претърпя катастрофа по време на подготовката си за рали Полша

Ожие претърпя катастрофа по време на подготовката си за рали Полша

140
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие, снимка Ред Бул Контент Пуул

Себастиен Ожие претърпя катастрофа по време на подготовката си за рали Полша. Пилотът на Тойота и неговият навигатор Венсан Ланде са се ударили с други автомобил при опознаване на етапите от чакълената надпревара, насрочена за този уикенд. За момента не се знаят подробни детайли за състоянието на екипажа и причината за това произшествие.

Днес Ожие и неговият навигатор са опознавали етапите на рали Полша. Надпреварата по бързите чакълени пътища е седми кръг от сезон 2024 в WRC. Полша се завръща в календара на световния рали шампионат след седемгодишно отсъствие

Рали Полша трябва да бъде общо петото участие за Ожие през тазгодишната кампания в WRC. Преди това французинът се включи в Монте Карло, Хърватска, Португалия и Сардиния.

Преди около два часа Тойота публикува кратко изявление. В него става ясно, че Ожие и Ланде да претърпели инцидент по време на опознавателно каране и са били откарани за медицински прегледи.

„Себ и Винсент са претърпели пътен инцидент по време на опознаването на рали Полша и са откарани за медицински прегледи. Ще предоставим допълнителна информация своевременно“, съобщиха от тима на Тойоа.

Според местното радио RMF, Ожие се е сблъскал челно с автомобил на чакълен път. Инцидентът е станал на хълмист участък. Съобщенията сочат, че на мястото на инцидента са пристигнали два медицински хеликоптера. Те са транспортирали до болница Ожие и жената, управлявала другия автомобил. Ландайс и човекът на пътническата седалка в другия автомобил са били откарани с линейка.

По време на опознаването, WRC екипажите карат всички специални етапи по два пъти. Опознаването се провежда при нормален трафик. Това означава, че специалните етапи не са затворени за други автомобили през това време. Състезателите трябва да спазват и ограниченията на скоростта по време на разузнаването.

Опознаването на Рали Полша се провежда във вторник и сряда. Самото състезание започва в четвъртък с шейкдаун, който ще се проведе сутрина. Самият старт на надпреварата започна със супер специален етап, който започва през вечерните часове.

Не се знае как този инцидент ще се отрази на Ожие. Французинът може да пропусне състезанието в Полша, ако не се чувства добре и има наранявания. До момента пилотът на Тойота заема четвъртото място в класирането с актив от 92 точки. Ожие спечели ралитата в Хърватска и Португалия. В Сардиния той остана втори заради проблеми в последния етап.