Начало Рали Ожие тества Поло R WRC в Мексико

Ожие тества Поло R WRC в Мексико

29
0
Поло,Поло R WRC,Фолксваген

Себастиен Ожие провежда тестове на новия Фолксваген Поло R WRC тази седмица в Мексико. Екипът на автомобилния концерн вече цяла година се подготвя за участието си с пълна програма в световния шампионат през 2013 г.

Проектът покрива всички възможни варианти и затова бе решено автомобилът да премине интензивни тренировки и в Америка, където условията за състезаване са уникални. Сериозната надморска височина е само един от факторите, превръщащи рали Мексико (чиято база е в Леон) в едно от най-сложните ралита в календара.

По принцип не ни е разрешено да тестваме извън Европа по време на първенството – обясни Ожие пред wrc.com. – Затова избрахме да отидем сега. Безкрайно трудно е да откриеш условия като тези в Мексико някъде другаде. Комбинацията от точно определена надморска височина и температури означаваше, че просто трябва да отидем там и да направим тестовете. Да, скъпо е и отнема много време, но съм сигурен, че в крайна сметка ще ни помогне за по-добро представяне в надпреварата там.

Ожие допълни също така, че тези тренировки са поредното доказателство за отдадеността на Фолксваген на WRC проекта:

От самото начало не съм се съмнявал, че Фолксваген ще направят най-доброто. Изобщо не е лесно да организираш изцяло нов екип.