Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес е съсредоточен върху състезанията, но мисли и за бъдещето си

Перес е съсредоточен върху състезанията, но мисли и за бъдещето си

53
0

Името на Серхио Перес отново се свързва с евентуално място във Ферари. По принцип лятото е периодът, през който възможните размествания на състезатели са най-обсъждани и настоящият сезон не е изключение. От Перес през 2016-та се интересуваха от Уилямс и Рено, но той реши в крайна сметка да продължи договора си с Форс Индия.

Мексиканският пилот на тима от Силвърстоун се класира в топ 10 в 7 от деветте кръга във Формула 1 досега през 2017 г. Той е шести в класирането при пилотите с 50 точки.

„В момента съм съсредоточен върху постигането на резултати“, заяви Перес на английското трасе. „Седмицата, а и целият месец е много напрегнат. Намираме се в критичен момент от сезона. Има много неща, върху които да се разсъждава. Но аз лично съм мислил много за бъдещето си. За момента нямам договор за догодина, но ще дойде момент, когато трябва да видя какво ми се предлага.“

Според Перес настоящият му сезон върви добре – той смята, че 2017-а е сред най-добрите години от кариерата му във Формула 1.

„Разликата спрямо големите отбори е доста сериозна. Ние сме в битката в средата на колоната и в повечето случаи или печелим повече точки от съперниците си, или сме много близо до тях. В сравнение с миналата година пък е друго – тогава имахме два подиума до настоящия момент, но точките като цяло бяха по-малко. Тогава може би автомобилът бе по-близо като конкурентоспособност до тези на големите тимове и вероятно затова се качихме на почетната стълбичка. Все пак в Баку пропиляхме невероятна възможност. Надявам се пак да имаме такава до края на годината“, каза още Перес.