Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес с най-дълга серия обиколки с медиум на Албърт парк – 38,...

Перес с най-дълга серия обиколки с медиум на Албърт парк – 38, Бътън с най-много със софт – 27

32
0

Пирели отчете трудна, но удовлетворяваща Гран при на Австралия. Мерцедес взе двойна победа в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2015 г., като Люис Хамилтън и Нико Розберг стартираха със софт и направиха по 1 питстоп в рамките на състезанието – към средата на дистанцията (съответно в 25-та и 26-та от 58 обиколки).

Заелият последното място на подиума Себастиан Фетел (Ферари) бе със същата стратегия, като той направи бокса си в 24-ти тур.

Някои състезатели все пак предпочетоха 2 питстопа, каквото бе и първоначалното предвиждане на доставчика на гуми за вероятен избор на стратегия. Най-добре класиралият се от тях бе Маркус Ериксон (Заубер) – осми.

Представянето на екипите потвърди очакванията на Пирели за новия сезон, за който задните гуми са с нова конструкция. Сейфти карът в началото облекчи натоварването в продуктите на италианската компания в момента, когато болидите бяха най-тежки. По-ниските температури също допринесоха за удължаване на жизнения им цикъл. Най-дълги серии от обиколки с двете спецификации направиха Дженсън Бътън – 27 със софт и Серхио Перес – 38 с медиум. Най-бързата обиколка в състезанието даде победителят Хамилтън 1:30.945 мин – с медиум. Най-добрият тур със софт бе на Кими Райконен – 1:31.426.

„Гран при на Австралия очаквано бе трудна надпревара за отборите, но гумите се справиха точно така, както очаквахме. По-хладното време и ранната кола за сигурност доведоха до това, че стратегията с два бокса се превърна в такава с 1 спиране в пита за повечето пилоти. Видяхме топ представяне от състезателите в челото, но и изключително каране от новаците за този сезон, които очевидно са се справили със задачата да управляват гумите си за много кратък период от време”, отбеляза спортният директор на Пирели Пол Хембри.