Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Балансът на натоварването между предни и задни гуми ще е ключов...

Пирели: Балансът на натоварването между предни и задни гуми ще е ключов в Русия

107
0
Гран при на Русия,Пирели,Сочи

Гумите на Пирели бяха в центъра на вниманието по време на петъчните свободни тренировки за Гран при на Русия. Люис Хамилтън бе най-бърз в сесиите с 1:33.385 мин. Той даде това време с най-меката смес – хиперсофт, с която постигнаха най-силните си обиколки класиралите се втори и трети Валтери Ботас и Макс Верстапен.

От Пирели отбелязаха, че трасето в Сочи бе много мръсно и съответно хлъзгаво, което означаваше, че пилотите имаха известни проблеми със сцеплението. Резултатът бе повърхностен грейнинг при хиперсофт, но специалистите от италианската компания очакват той да намалее при натрупването на повече гума по асфалта в течение на уикенда.

„Не е лесно да се направят заключения от петъчните тренировки заради постоянната еволюция на трасето в Сочи”, коментира шефът на спортния департамент на Пирели Марио Изола. „Виждаме обаче сериозно подобрение на времената по време на сесиите. За отборите бе важно да научат колкото се може повече за хиперсофт, за да разберат как могат да го използват в състезателните си стратегии. Първи и трети сектор на трасето имат доста различни изисквания към автомобилите. Балансът на натоварването между предни и задни гуми вероятно ще е ключът към успеха в Русия.”

Най-много обиколки със софт направи Сергей Сироткин (Уилямс) – 26. Съотборникът му Ланс Строл записа 27 с ултрасофт, а Кевин Магнусен (Хаас) завъртя 22 с хиперсофт.