Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър: Добрата новина е, че пак сме на нормална писта

Палмър: Добрата новина е, че пак сме на нормална писта

62
0

Джолион Палмър заяви, че ако има нещо позитивно за него и екипа му Рено в навечерието на уикенда в Австрия, то е свързано с факта, че екипите отново ще се състезават на класическа писта след серията от градски и полуградски трасета в Монако, Монреал и Баку. В тези надпревари болидът прояви в много голяма степен най-сериозните си слабости тази година като работа върху бордюрите и използване на гумите.

Палмър заяви днес на пистата Ред Бул Ринг, че въпреки многото промени в окачването и настройките в Баку например, не е бил намерен верният път за работата на колата.

„След като в двете тренировки вървяхме в една посока, за третата сменихме напълно задното окачване, но не постигнахме очаквания резултат”, призна той. „За жалост не можахме да накараме гумите да заработят както трябва и губехме още повече.”

Палмър припомни и доста други случаи този сезон на неточен избор на настройки и работа на екипа в хода на уикенда, а на фона на доброто представяне на Ред Бул със същата задвижваща система на Рено, повече от очевидно е каква голяма крачка напред е направена от компанията в тази област, но самият тим има проблеми с колата.

Палмър получи нова задвижваща система в Канада, а Рено ще направи напълно нова за Гран при на Япония с поглед към 2017 г.

На въпрос на ClubS1 дали най-големите проблеми в този случай са свързани с работата на механиката на колата и защо е така при положение, че миналата година шасито на Лотус не бе чак толкова лошо англичанинът бе категоричен:

„Не може точно да се определи дали механичната част е най-слабото ни звено в момента, защото всичко е свързано. В Баку опитахме да свалим крилата и да компенсираме малко все още липсващата ни мощност, но загубихме напълно гумите в завоите. Наистина не знам къде отидоха силните страни на Лотус от миналия сезон.”

На фона на лошото представяне тази година Палмър изобщо не е сигурен, че ще може да запази мястото си във Формула 1 догодина:

„Наистина е много трудно да покажеш каквото и да било с кола, която е толкова трудна за настройване, но решението ще е на тима и се надявам да вземат всичко под внимание.”