Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първата позиция бе възможна, смята Фетел

Първата позиция бе възможна, смята Фетел

49
0
Жул Бианки

Себастиан Фетел благодари на тима си Ферари за изключителната работа при смяната на задвижващата система в автомобила му между последната свободна тренировка и квалификацията за Гран при на Испания. Немският пилот на Скудерията остана втори в сесията за разпределение местата на грида, но смяташе, че е можел да спечели и полпозишъна.

„Отборът свърши феноменална работа. Бях доста изненадан, когато се наложи да сменяме двигател. По принцип това е работа за около три часа, при това ако бързаш, но нашият екип го свърши за по-малко от два. Приключиха в два без пет и бяхме готови за Q1, така че огромно благодаря за тях. Екипът на Кими също помогна. По едно време до колата му в единия край на гаража бяха останали двама механици, а около другата имаше цяла тълпа хора”, коментира Себастиан.

„Смятам, че можехме да вземем полпозишъна днес. Но ако се замисля къде бяхме сутринта, крайният резултат е наистина добър. Вчера не бях доволен от баланса на автомобила, днес бе феноменален. В петък усещах потенциала на колата, но не можех да го отключа. В събота следобед вървях страхотно, особено в първите два сектора. Условията бяха сложни заради вятъра, който малко ми попречи в последния сектор – любимото ми място. През годините Марк Уебър ме научи на много неща за тази част от трасето, а все още не съм го взел както трябва. Може би трябва да се върна на училище за известно време… Последната ми обиколка вървеше страхотно, но до последния шикан.”

Кими Райконен се класира четвърти, на 0,239 сек от съотборника си. Финландецът сподели, че така и не е успял да направи достатъчно добър тур в квалификацията.

„Ситуацията не е идеална, но съм близо”, допълни той.