Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите спънаха Ферари, обясни Фетел

Проблеми с гумите спънаха Ферари, обясни Фетел

62
0
Себастиан Фетел

Ферари имаше проблеми с гумите и на това се дължи резултатът на тима в петъчните свободни тренировки за Гран при на Русия според Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион бе най-бърз в сутрешната сесия, но следобед остана пети в класирането. Съотборникът му Кими Райконен бе шести. Ферари е със сериозен пакет промени за автомобилите си в Сочи, като най-голямата е ново предно крило, което и двамата пилоти на екипа изпробваха в тренировките.

„Ситуацията не е идеална, тъй като очевидно бяхме далеч от останалите. Имаме какво да наваксаме. Но днес е петък – някой тренировки са по-добри от други. За нас денят не бе добър. Имахме известни проблеми както в един бърз тур, така и в дълги серии. Според мен грижите ни бяха с гумите – и в трафик, и на чиста писта. Със сигурност другите коли по трасето не помогнаха, но наистина мисля, че трябва да наваксаме изоставането. Гумите ни се износваха прекалено бързо, особено предна лява. Трябва да разберем защо се получи така и да се върнем по-силни на пистата”, обясни Фетел.

Немският пилот допълни, че въпреки всичко се чувства положително настроен и смята, че болидите на Скудерията ще вървят по-силно през следващите два дни.

„Искаме утре да се класираме на първа редица. Не знаем какво ще се случи, но ще се дадем всичко от себе си, тъй като полпозишънът е най-добрата позиция за стартиране”, каза още той.

Реакцията на Кими Райконен относно представянето на Ферари в петъчния ден на пистата в Сочи бе обичайната за финландеца. Той посочи за пореден път, че екипът не се вторачва особено върху времената от първите тренировки.

„Опитваме много неща и се учим от тях. Днешните условия бяха горе-долу според очакванията ни. Обикновено в петък ситуацията с гумите винаги е сложна. След това се подобрява, пистата се изчиства и има повече сцепление. Със сигурност имаме работа, но това е нормално”, добави Райконен.