Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес остава във Форс Индия

Перес остава във Форс Индия

68
0

Серхио Перес остава във Форс Индия, обявиха официално от тима малко след финала на квалификацията за Гран при на Абу Даби. От екипа съобщиха, че договорът на мексиканския пилот е многогодишен.

– Хубаво е да обявиш плановете си. От момента, в който се присъединих към Форс Индия, видях желанието и решимостта за успех у хората в тима и съм горд да съм част от тях – заяви Перес. – Чувствам се като у дома си тук. Радвам се на надпреварите и вече сме готови да отбележим някои специални резултати заедно. За мен е важно да се установя в един отбор, да има приемственост. Този екип ми даде конкурентоспособен автомобил през сезона и вярвам, че ще продължим да постигаме страхотни неща в бъдеще.

24-годишният пилот дойде във Форс Индия в началото на 2014 г., след като договорът му с Макларън не бе подновен. Той взе подиум в Бахрейн и старт преди края на първенството е 12-ти в класирането при състезателите с 47 точки.

Съсобственикът и шеф на Форс Индия Виджай Маля каза от своя страна, че е доволен от постигнатото с Перес споразумение.

– Серхио е истински състезател, който върши фантастична работа за нас този сезон. Целият отбор бе впечатлен от скоростта и уменията му. Той има много светло бъдеще във Формула 1 и ние ще сторим всичко по силите си, за да му предоставим оборудване, отговарящо на таланта му – каза още Маля.

В днешната квалификация за Гран при на Абу Даби Перес се класира 13-ти, точно пред съотборника си Нико Хюлкенберг, чието оставане в тима бе потвърдено още през октомври. Серхио обясни, че просто не е имал достатъчно добро темпо, за да се бори за по-предна позиция на грида:

– Това бе очаквано и поради тази причина настройките ни бяха ориентирани повече към надпреварата. Гумите са с доста по-различно поведение, отколкото сме наблюдавали в предишни сезони в Абу Даби. Надяваме се промените да ни помогнат утре. При всички случаи изборите за стратегия са доста лимитирани на това трасе и не очаквам някакви авантюристични решения от когото и да е.

Хюлкенберг потвърди, че с избраните реглажи никой във Форс Индия не е очаквал той и Перес да се борят за влизане в топ 10.

– Добрата новина е, че състезателното ни темпо изглежда по-силно и се надявам утре да се представим по-добре – допълни той.