Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Хонда увеличава шансовете им за партньорство с Ред Бул, смята...

Представянето на Хонда увеличава шансовете им за партньорство с Ред Бул, смята Рикиардо

37
0

Представянето на задвижващата система на Хонда в последно време увеличава шансовете на японския производител да започне бъдещо партньорство с големия отбор на Ред Бул. Това смята пилотът на „биковете” Даниел Рикиардо.

В отминалия кръг в Бахрейн Пиер Гасли с Торо Росо-Хонда завърши на 4-о място в състезанието, като пред него бяха само победителят Себастиан Фетел двамата пилоти на Мерцедес – Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Самият Рикиардо отпадна още във втората обиколка заради повреда в батерията на задвижващата система на Рено, което само засили спекулациите, че и големият отбор на Дитрих Матешиц може да премине към агрегатите на Хонда от 2019 г.

„Представянето на Хонда увеличава шансовете им да изглеждат по-атрактивни за Ред Бул, коментира Рикиардо. – Но в момента това няма нищо общо с мен, защото нямам договор с тима за следващата година. Но тези преговори за двигателите на касаят нас пилотите.

Наясно съм, че може да има някои промени за следващата година. В Хонда инвестираха доста в последните няколко години. Нещата не проработиха с Макларън. Но сега е много хубаво, че Торо Росо се справя добре с техните двигатели.”

В тази връзка главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко каза, че е доволен от работата на Хонда с Торо Росо до момента тази година, но не определи краен срок, до който екипът му ще реши каква задвижваща система ще използва през 2019 г.