Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу официално назначен за главен технически ръководител на Уилямс

Пади Лоу официално назначен за главен технически ръководител на Уилямс

64
0
Пади Лоу

Уилямс Гран при Холдингс обяви официално назначаването на Пади Лоу за главен технически директор на Уилямс Груп. 54-годишният инженер се присъединява към компанията днес (16 март) и ще носи отговорност за цялостното управление на техническия екип в Гроув. Той става също така част от борда на директорите. Ще получи и акции от компанията, макар от тима да не уточниха какъв ще е делът му.

Лоу напусна в края на миналата година Мерцедес, където работеше от юни 2013 г. Заедно с отбора от Бракли той спечели световните титли при пилотите и конструкторите през последните три сезона във Формула 1.

Лоу започва кариерата си във Формула 1 с Уилямс през 1987 г., където се занимава с контролни системи. Остава в екипа в продължение на шест години. През 1993 г. отива в Макларън и изкарва две десетилетия в Уокинг, достигайки до поста на технически директор. През 2013-а се присъедини към Мерцедес.

За почти 30 години кариера във Формула 1 Пади е допринесъл за 158 победи в състезания, 7 титли при пилотите и 5 при конструкторите.

„Винаги съм уважавал дълбоко Уилямс – първия ми отбор във Формула 1”, заяви Лоу. „За мен е огромна чест да се върна на ръководна позиция и да получа възможността да стана акционер. Мотивиран съм невероятно много да изиграя своята роля за постигане на успехи с тима. Визията на борда на Уилямс е убеди да се присъединя към организация, решена да гради върху уникалната си история и да достигне отново върха във Формула 1.”

„Присъединяването на специалист от калибъра на Пади е не само морален тласък за всички в Уилямс, но и сериозна подкрепа за усилията ни да се върнем в челото на грида”, допълни Клер Уилямс. „Амбицията ни остава – искаме да печелим състезания и шампионати, но за постигането на подобно нещо са нужни най-добрите таланти в бизнеса. Вярваме, че в лицето на Пади имаме ръководител, който носи промяна.”