Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Приключих кариерата си, както я започнах – с високо вдигната глава, заяви...

Приключих кариерата си, както я започнах – с високо вдигната глава, заяви Маса

42
0

Тимът на Уилямс завърши пети в конструкторския шампионат за 2016 г. В последната надпревара за сезона Фелипе Маса стана девети, докато Валтери Ботас не успя да завърши заради проблем с окачването в колата му.

„Беше трудно състезание, както и очаквахме”, заяви шефът на отдела за представяне Роб Смедли. „За съжаление в колата на Валтери се счупи задно окачване. Трябва да проверим какво точно се случи. Фелипе направи наистина добро състезание с автомобила, с който разполага. Беше подходящ финал на кариерата му. Фернандо Алонсо рискува с различна стратегия за гумите, но Фелипе успя да го удържи и да завърши девети. Това не е позицията, на която наистина искаме да се класираме, но момчетата свършиха чудесна работа.”

„Благодаря на целия екип за брилянтния им труд. Знаем, че колата ни не е достатъчно бърза, но те не се отказаха, винаги се стараеха да извлекат повече.”

„Благодаря, разбира се, и на двамата пилоти. Съжалявам за станалото днес с Валтери след един наистина силен сезон. Трябва да му дадем по-добър автомобил и той ще продължи да става все по-силен, а заедно можем много.”

„Познавам Фелипе от дете, той е един от най-добрите ми приятели. Фелипе е не само страхотен пилот с прекрасна кариера, но и настина прекрасен човек. Семейството му го подкрепяше през всичко – не мисля, че някога е бил на състезание без някой от тях да е с него – и те заслужават признание за това. Желая му всичко най-добро за бъдещия му живот.”

Маса заяви, че се гордее с факта, че се бори до последната обиколка на финалното си състезание така, както води битки от първия тур на кариерата си.

„Искам да благодаря на всички, които са били с мен, с които съм се състезавал. Благодаря на феновете и на Уилямс, които ще подкрепям и в бъдеще! Приключих кариерата си с високо вдигната глава – по същия начин, по който я започнах. Освен това положих малко повече грижи за колата, тъй като тя сега е моя – отново благодаря на Уилямс за този подарък!”, каза още бразилецът.

Ботас бе разочарован, че неговото състезание приключи след само няколко обиколки: „Вървях девети, когато усетих как нещо по окачването внезапно се строши. След това колата бе неуправляема. Опитахме се да поправим нещата в гаража, но не бе възможно. Срамота е да завърша сезона така, но пък означава, че с голямо нетърпение чакам следващия.”