Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите би трябвало да имат достатъчно мозък, за да избегнат такъв инцидент,...

Пилотите би трябвало да имат достатъчно мозък, за да избегнат такъв инцидент, заяви Марко

95
0
Даниел Рикиардо,Макс Верстапен

Пилотите на Ред Бул би трябвало да имат достатъчно мозък и да не се удрят един друг, заяви съветникът на тима Хелмут Марко. Състезателите на екипа от Милтън Кийнс Макс Верстапен и Даниел Рикиардо се сблъскаха няколко пъти по време на Гран при на Азербайджан, като накрая се удариха така, че отпаднаха от състезанието.

„Не ми пука чия е вината. И двамата би трябвало да имат достатъчно мозък, за да избегнат подобен инцидент. Ще вземем мерки, които да гарантират, че това няма да се случи отново”, бе категоричен Марко.

„Беше състезателен инцидент. Ние винаги позволяваме на пилотите си да се състезават. Нямаме номер 1 и номер 2, но очакваме да са отговорни хора.

Шефът на тима Кристиан Хорнер заяви от своя страна, че се е извинил на отбора за станалото днес, защото не е допустимо пилотите на екипа да се удрят три пъти в рамките на едно състезание.

„Ще говорим при закрити врати, но в края на краишата те карат за тима и са високоплатени професионалисти, които просто трябва да се уважават и да си оставят достатъчно място”, отбеляза Хорнер, който бе в почти същата ситуация след един подобен инцидент в Турция през 2010 г.