Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Най-бързата стратегия за Интерлагос е с 1 питстоп (+наличните за състезанието...

Пирели: Най-бързата стратегия за Интерлагос е с 1 питстоп (+наличните за състезанието гуми)

106
0
гуми,Пирели

Най-бързият вариант за стратегия за Гран при на Бразилия е с едно спиране в бокса според доставчика на гуми във Формула 1 Пирели.

Люис Хамилтън спечели полпозишъна на Интерлагос. Атмосферните условия в квалификацията бяха променливи. Дъжд заваля в края на Q1 (но не по цялото трасе) и продължи до финала на сесията. Всички използваха суперсофт, за да преодолеят първия сегмент. Ферари, Мерцедес и Ред Бул опитаха да преминат Q2 със софт, но се получи само при пилотите на Скудерията. Това означава, че те ще стартират със средните по твърдост гуми в надпреварата при условия, които ще са различни от тези в предходните дни.

Очаква се температурите в състезанието да са по-високи. При това положение от Пирели смятат, че най-бързата стратегия ще е с един питстоп: старт със софт за 32-36 обиколки и след това смяна с медиум до финала или потегляне със суперсофт за 25-30 тура и после пак най-твърдата смес до карирания флаг.

Две спирания в бокса също са възможни – две серии със суперсофт от по 20-22 обиколки и софт за финалната част от надпреварата. Стратегия с един пит е оптималният вариант и при по-ниски температури.

„Квалификацията в Бразилия далеч не е тото, но определено е необходим малко късмет – и с времето, и с трафика”, коментира шефът на спортния департамент на Пирели Марио Изола. „Очаква се времето в състезанието да е топло и сухо, което означава, че пилотите ще карат в сравнително непознати условия спрямо предходните два дни. Това ще има влияние върху стратегията и гъвкавостта може да се окаже печеливша.”