Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес и Окон разочаровани, че изпуснаха седма позиция на грида

Перес и Окон разочаровани, че изпуснаха седма позиция на грида

52
0
Насър Ал-Атия

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон се класираха осми и девети в квалификацията за Гран при на Абу Даби.

„Доста съм доволен от резултата си, въпреки че няма как да съм напълно удовлетворен при положение, че изтървах седмото място само за десета от секундата“, призна Перес.

„Успяхме да преминем Q1 само с една обиколка, но в Q2 ситуацията бе малко по-сложна. Нико [Хюлкенберг] попречи на загряващата ми обиколка: беше съвсем ненужно и съсипа туровете и на двама ни. За щастие не повлия на крайния ни резултат и се класирахме за Q3.“

„В последната част от квалификацията първата ми бърза обиколка не бе много добра, така че трябваше да се справя при втория опит. Резултатът като цяло е добър. Състезанието утре би трябвало да е интересно, тъй като борбата в средата на грида е много близка. Важно ще е да задмина Хюлкенберг на старта или по време на първата обиколка, защото изпреварванията тук могат да са предизвикателство. Ако не успея, съм сигурен, че можем да използваме стратегия, за да си пробием път напред.“

Серхио допълни, че времето ще играе сериозна роля в надпреварата, тъй като след смрачаване температурите падат значително.

Окон не бе съвсем доволен от квалификацията си, тъй като смяташе, че е можел да се класира значително по-напред на грида.

„Седмо място бе реалистична цел, но нещата с трафика не се получиха, а и не оползотворих напълно още няколко възможности. Подразних се, че не демонстрирах реалното темпо на автомобила, но бе само събота, а реално значение има състезанието“, каза Естебан.