Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Потоп в Остин: Съботната тренировка ще закъснее, квалификацията е в опасност

Потоп в Остин: Съботната тренировка ще закъснее, квалификацията е в опасност

78
0

Неприятните метеорологични прогнози от вчерашния ден за съжаление днес се потвърдиха . Лошото време в Остин (Тексас, САЩ) отново ще повлияе на графика на провеждането на поредния кръг във Формула 1. Третата свободна тренировка, която трябваше да започне в 18:00 ч. българско време (10:00 ч. местно) се отлага във времето. От ръководството на пистата потвърдиха, че няма да отворят вратите на Circuit of The Americas преди обед. Това означава изместване на тренировката с минимум два часа.

Докато ураганът Патриция удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико с ветрове надвишаващи скоростта от 325 км/ч., в Остин през изминалата нощ силните валежи продължиха. Според местните синоптици подобни дъждове не е имало от години. Местните власти дори са призовали жителите на града за по сигурно да не напускат домовете си. Малцината журналисти, поели по пътя към пистата описват условията чрез Туитър като такива, предшестващи края на света.

От ФИА искат да изчакат поне до 17:30 ч. българско време, за да обявят официално отлагането на тренировката. Квалификацията може да бъде оставена за неделя сутринта. Ако няма драматична промяна на климатичните условия е малко вероятно днес въобще да се кара.

Ако провеждането на квалификацията стане невъзможно, тогава за стартовата редица ще се вземе предвид подреждането в първата свободна тренировка вчера. Предвижданията за неделния ден са, че времето все пак ще се оправи.