Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Питър Продрому пристигна в Макларън

Питър Продрому пристигна в Макларън

122
0
Питър Продрому

Питър Продрому пристигна в Макларън и официално се присъедини към техническия екип на британския тим. Той зае поста на главен инженер.

Продрому имаше договор с Ред Бул до края на 2014 г. и екипът от Милтън Кийнс първоначално бе твърдо решен да не го пусне по-ранов Уокинг. Впоследствие обаче Рон Денис и Кристиан Хорнер се договориха двата тима да не се съдят заради Дан Фелоус. Аеродинамикът бе привлечен от Макларън, но не работи и ден там, а просто се обади, за да уведоми отбора, че няма да се яви. От Ред Бул настояваха, че не е нарушил никакъв договор. В Канада Хорнер и Денис доведоха до успешен край дискусията си относно Фелоус и част от споразумението бе Продрому да бъде пуснат по-рано от Милтън Кийнс.

– Фантастично е да се завърна в Макларън – заяви Продрому, който бе част от екипа в Уокинг в периода 1991-2006 г. – Виждам и нови, и стари лица. Имам опит от първа ръка колко фокусиран и решителен е този тим. Вече видях какъв ентусиазъм и позитивност съществува в Уокинг. Аз също съм решен да работя неуморно и да сторя всичко по силите си, за да помогна за началото на нова глава на успехи в историята на Макларън.

Рейсинг директорът на тима Ерик Булие приветства Продрому и допълни, че инженерът се завръща в труден момент:

– През по-голямата част от 2014 г. работихме по развитието и организацията на конструкторския си департамент и неговото пристигане почти съвпада с финала на преструктурирането. Питър е доказал извън всякакво съмнение, че един от най-способните и интелигентни инженери във Формула 1.

Управляващият директор Джонатан Нийл, който все още изпълнява функциите и на главен изпълнителен директор, каза от своя страна, че Макларън бележи прогрес с новия си партньор за задвижващи системи. Хонда се връща в F1 догодина и ще работи с екипа, с който постигна исторически успехи в спорта.

– Позицията на Питър като главен инженер ще му даде възможност да прояви забележителните си способности на топ аеродинамик и инженер и съм сигурен, че той ще се сработи без проблем с останалите колеги. Постоянно работим с цел Макларън отново да печели състезания и шампионати. Не си правим илюзии, че сме достигнали този етап, но назначението на Питър е значима крачка в нужната посока и напомняне, че непрекъснато подсилваме организацията си – допълни Нийл.