Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първата ми бърза обиколка в Q3 бе наистина мега, радва се Хюлкенберг

Първата ми бърза обиколка в Q3 бе наистина мега, радва се Хюлкенберг

43
0

Нико Хюлкенберг изравни в Мексико най-доброто си класиране в квалификация през сезон 2016 г. Немският пилот на Форс Индия се класира пети на грида – зад пилотите на Мерцедес и Ред Бул.

„Еволюцията на трасето като че ли помогна да болида ни – темпото се подобри, както и балансът. Ние вероятно също свършихме добра работа по отношение разбирането на гумите. Първата ми бърза обиколка в Q3 бе наистина мега. Не мисля, че имаше какво още да се изстиска от автомобила. Беше наистина добра квалификация”, обясни Нико.

Хюлкенберг бе въвлечен в инциденти в първа обиколка три пъти тази година. Последният случай бе преди седмица в Остин (САЩ). Той сподели, че ситуацията от миналия уикенд е била негова грешка, но ще се постарае да се опази при потеглянето в Мексико.

„Винаги трябва да внимаваш на старта, защото там динамиката е различна. Няма обаче да позволя станалото миналата седмица да ми повлияе. Имаме добра представа къде сме за състезанието и ще се постараем да надградим чудесния резултат от квалификацията”, допълни немският пилот.

Местният герой Серхио Перес нямаше късмет и изпусна класирането в Q3. Той обаче бе оптимистично настроен за надпреварата, в която се надява да навакса позиции.

„В Q2 излязох със софт, за да проверя дали с тях сме в състояние да се класираме за Q3, но за втората серия сложих суперсофт. За съжаление в последния си тур допуснах малка грешка и изтървах шанса за класиране в топ 10. Извинявам се за пропуска, но се надявам да дам повод за радост на феновете си в надпреварата”, коментира Перес, който се нареди 12-ти.

„Добрата новина е, че имахме известен прогрес с автомобила между последната свободна тренировка и квалификацията. Състезателното ни темпо изглежда на ниво и мисля, че можем да постигнем наистина добър резултат.”

Заместник шефът на Форс Индия Боб Фърнли отбеляза от своя страна, че класирането на Серхио поне му дава свобода по отношение избора на гуми.