Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Последното място на подиума ще се оспорва между Ред Бул, Ферари и...

Последното място на подиума ще се оспорва между Ред Бул, Ферари и Уилямс, смята Рикиардо

56
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо смята, че тимът му Ред Бул ще се бори с Ферари и Уилямс за последното място на подиума – зад пилотите на Мерцедес.

Австралийският пилот повтори, че се вълнува в началото на сезона във Формула 1.

„За всички ни е страхотно да имаме малко почивка по Коледа, но след това идват тестовете и искаш да се състезаваш. Радвам се, че съм у дома, в Австралия. Чувствам се уверен след миналата година и съм готов да изляза на пистата. Представянето като че ли е доста близко в групата зад шампионите. Ще видим какво ще стане на писта, но определено изглежда, че Мерцедес-ите имат скорост и тази година. Последното място на подиума ще е оспорвано между нас, Ферари и Уилямс, а съм сигурен, че ще има и други участници (в битката). Този уикенд всички за първи път ще работят както трябва. Вече ме питаха безброй пъти: „Къде мислиш, че се намирате?”, но тестовете всъщност не показват всичко. Според мен тренировките демонстрираха, че Мерцедес са бързи, но зад тях представянето (на няколко екипа) е доста близко”, обясни Даниел на пистата Албърт парк.

Пилотът посочи също така, че екипът му Ред Бул е в по-добра позиция в сравнение със ситуацията отпреди година: „Смятам, че времената ни в тестовете не го показаха, но в началото на първия състезателен уикенд сме значително по-уверени в издръжливостта. Освен това имаме план за неделя, докато миналата година мислехме само как колата ще излезе на писта и да стигнем до карирания флаг. Вътре в отбора има голям напредък. Аз лично се чувствам по-добре, по-завършен като пилот и имам по-голямо влияние в отбора.”

Рикиардо каза също така, че атмосферата в Ред Бул е чудесна. Той посочи, че конструкторът Ейдриан Нюи все още има сериозно участие в работата на тима. „Ейдриан е тук (в Австралия) за уикенда. Питат ме и за него, доколко е направил крачка назад. Не искам да го извеждам в центъра на вниманието, но той присъства на всички тестове и изглежда даже работи повече, отколкото първоначално смяташе, че ще се труди. Според мен все още се интересува много от RB11”, допълни австралиецът.