Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес с нов двигател на Ред Бул Ринг

Перес с нов двигател на Ред Бул Ринг

33
0

Серхио Перес ще стартира с нов двигател на Мерцедес този уикенд в Австрия. Пилотът се надява, че новата версия ще му донесе повече успех.

„На тази писта, силата на двигателя е дори по-важна отколкото в Канада“, сподели мексиканецът на първата си среща с медиите днес по обед на трасето. „Радвам се наистина, че ще имам новия мотор и вярвам, че имаме потенциал за добър резултат с техниката на Мерцедес.“

Чеко разкри обаче, че единствено двигателят в колата ще е нов. Целият нов аеропакет и други подобрения няма да бъдат монтирани върху кокпита.

„Тествахме голяма част от детейлите в базата ни в Силвърстоун и сме доволни от резултатите, но всичко ще бъде монтирано в пакет за следващия старт“, продължи Перес.  „Надяваме се, че прогнозите за превалявания също могат да проработят в наша полза.“

Перес поздрави наистина сърдечно своя съотборник Нико Хюлкенберг. Той спечели 24 часа на Льо Ман в неделя, а Перес сподели, че е наистина щастлив за него, но той би се пуснал на Льо Ман вероятно след като приключи кариерата си в F1.

„Никой не знае какво ще се случи в бъдеще, можи би след Формула 1 бих участвал, докато в настоящия момент искам да съм изцяло концентриран върху нея, върху всяка обиколка и тренировка, но във всички случай, това, което той направи е нещо невероятно в кариерата на един пилот и заслужава истински поздравления.“

Перес бе помолен да коментира отново и темата за карането на колите от F1 днес и лекотата, с която се описва. Серхио бе категоричен, че би искал да кара на 100% във всяка обиколка, като всеки пилот, но не смята, че карането е леко, просто изисква пълно концентрация и внимание във всеки тур.

Засмян до уши Нико Хюлкенберг се появи в моторхоума на тама и даде първо специален брифинг на френските колеги. По-късно днес ще участва в официалната пресконференция на ФИА.