Начало Картинг Илиева, Арсов, Митов, Коцеоглу и Серафимов с победи в 4-ия кръг на...

Илиева, Арсов, Митов, Коцеоглу и Серафимов с победи в 4-ия кръг на Националните картинг серии

135
0

Снежана Илиева, Данислав Арсов, Дейвид Митов, Гиоргос Коцеоглу и Юлиан Серафимов записаха победи в класовете Мини Бг, Мини, Ротакс Джуниър Ротакс Макс и KZ от 4-ия кръг на Националните картинг серии, който се проведе на пистата Пауталия в Кюстендил.

В Мини Илиева, която е дъщеря на дългогодишния автомобилен и картинг пилот Цветан Илиев, спечели първото състезание и завърши 2-а във второто, което бе достатъчно за крайната победа. Втори е Христо Младенов, който спечели втората надпревара, но в първата остана едва 4-и. Трети стана Петър Шингов.

В Мини две победи в двете надпревари взе Данислав Арсов. Пилотът на GO GRILL остави зад себе си в първата Юлиан Димитров, а във втората Слави Минков. В общото класиране Юли е 2-и, а Минков 3-и.

В класовете Ротакс Джуниър и Ротакс Макс пилотите караха заедно, като имаше отделни класирания. В Джуниър с 2 победи първи за кръга е Дейвид Митов, следван от Люсиян Савов и Паоло Христов.

В Сениор първи е гръцкият пилот Гиоргос Коцеоглу, следван от Любомир Маринков и Николай Петров. Заради участието само на тримата в класа бяха раздадени само половината точки.

В KZ най-бърз и в двете състезания беше Юлиан Серафимов. Той не участва в квалификационните серии в събота и стартира последен и в двете, но изпревари съперниците си и спечели. Втори и в двете надпревари завърши Любомир Гърков. Трети е Александър Гълъбов.