Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу: Рос Браун не се чувства застрашен от мен

Пади Лоу: Рос Браун не се чувства застрашен от мен

98
0
Пади Лоу

Бившият технически директор на Макларън Пади Лоу се появи за първи път в падока на Формула 1 като част от тима на Мерцедес. Той бе освободен по-рано от договора си с отбора от Уокинг и зае новия си пост в Бракли на 3 юни, като първата надпревара, на която идва, логично е Гран при на Великобритания.

Присъединяването на Лоу към Мерцедес бе повод за поредица слухове, един от които бе, че той ще замести настоящия шеф на екипа Рос Браун. Самият Браун обясни, че е обмислял и обсъждал план какво и как ще се случи при неговото оттегляне – по същия начин, по който го е направил преди години във Ферари. В момента обаче Пади Лоу е категоричен, че между него и Рос няма никакво напрежение, независимо какви са плановете за бъдещето.

Първият човек, който ме поздрави при пристигането ми на работа в понеделник преди четири седмици, бе Рос. Изкарахме цял час заедно, пихме кафе. Той наистина се зарадва на идването и присъединяването ми към екипа. Според мен това е ясен знак, че не се чувства застрашен от позицията ми. Той е щастлив от присъствието ми. Аз съм щастлив да работя с него. Познавам Рос от 20 или повече години и изпитвам огромен респект към него, въпреки че по принцип той обикновено побеждаваше екипа, в който работех! – обясни Лоу в падока на Силвърстоун.

Той каза също така, че Браун е началникът на отбора в момента и продължи:

Не знаем колко дълго ще иска да остане начело на екипа. Подобни планове не са правени. Моето присъединяване е с цел подсилване на тима в настоящия му вариант – това мога да го направя. Има много работа за вършене и вече започнах да изследвам с какво разполагаме. Смятам, че притежавам нужните качества да поема поста (на шеф на отбора, ако Браун реши да се оттегли). А и имаме Тото (Волф, моторспорт директорът на Мерцедес), който е страхотно попълнение за тима. На мен всъщност ми допада много да работя с Тото. Той притежава много свеж подход. Изключително добър е с търговската страна на нещата, като уважава моите способности по техническите въпроси и вече имаме чудесна база за работа.