Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу ще напусне Мерцедес, няма да ходи във Ферари

Пади Лоу ще напусне Мерцедес, няма да ходи във Ферари

37
0
Пади Лоу

Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу ще напусне тима, съобщава motorsport.com в своята италианска версия. Според информацията 53-годишният британец не е постигнал съгласие с тима относно финансовите условия при преговорите за новия му договор. Лоу имаше основна заслуга за 3-те поредни титли при пилоти и конструктори на Мерцедес за последните 3 сезона.

Така пред тима се отваря нова задача – не само да намери заместник на обявилия оттеглянето си от спорта Нико Розберг, но и в малко по-дългосрочен план да намери кой ще наследи Лоу. Според информацията това може да е Джеймс Алисън, който напусна Ферари през пролетта на тази година, като според спекулациите желанието му е било да продължи да работи във Великобритания и да е близо до семейството си след смъртта на съпругата му.

Смята се, че причината за неразбирателството между Пади и Мерцедес, е фактът, че му е била предложена заплата, която е много по-ниска от тази, която други отбори са готови да му дадат. Лоу обаче щял да остане да работим във Великобритания, което означава, че няма да премине във Ферари, откъдето бе желан най-много. Смята се, че най-вероятно той ще се присъедини към Уилямс, а вариант също е и Макларън.