Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър: Майстор съм на 11-ото място

Палмър: Майстор съм на 11-ото място

55
0
Джонатан Палмър

Пилотът на Рено Джолион Палмър прие с чувство за хумор поредното 11-о място, което записа през този сезон. Британецът заяви, че вече е майстор на това да завършва на първата позиция извън зоната на точките, като по правилник такива получават само пилотите от първо до 10-о място.

В отминалата Гран При на Австрия 26-годишният Палмър се бори здраво с Ланс Строл от Уилямс за 10-ата позиция, но така и не успя да го изпревари. Така за трети път от общо 9 състезания през годината британецът завърши 11-и и още няма спечелена точка. Неговият съотборник Нюлкенберг има 18 т.

„Нямаше какво повече да сторя, пред мен просто имаше болид на Уилямс. 50 обиколки зад гърба на Ланс наистина ти влизат под кожата, защото усещах, че имам добро темпо, каза Палмър. – Заключението е, че се спциализирах да завършвам на 11-ото място. За трети пореден път финиширам на тази позиция.

Съвсем малко ми трябва, за да бъда 10-и, но никога не се получава. След Монако, където бях 11-и, си помислих: „добре, следващият път”, а в Монреал се оказа същото. Сега и тук в Австрия стана така. В Гран При на Великобритания се надявам да бъде с поне позиция по-добре.“