Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палу и О’Уорд направиха втори тест с болид на Макларън

Палу и О’Уорд направиха втори тест с болид на Макларън

439
0
Алекс Палу, Макларън
Алекс Палу, снимка Макларън

Алекс Палу и Пато О’Уорд направиха втори тест с болид на Макларън. Двамата състезатели от Индикар бяха зад волана на миналогодишната машина на британския екип MCL35M и навъртяха солидно количество километри на пистата Ред Бул Ринг в Австрия.

Миналия месец Палу и О’Уорд изпробваха болида на Макларън в Барселона. Изпитанията в Каталуния и Ред Бул Ринг са част от част от програмата на британския екип за тестване на по-стари автомобили.

Официалният отбор на Макларън участваше Гран при на Япония на пистата Сузука. Японското трасе се намира на повече от 8000 км от тестовият екип на британците. Перфектното време в Шпилберг облагодетелства младите таланти от Индикар.

Палу бе изключително развълнуван след първите си две изпитания с автомобил от F1. Макар да остана част от Чип Ганаси Рейсинг, испанецът получи разрешение да прави тестове с Макларън в свободното си време.

„Това беше втората писта, на която бях с автомобил от F1. Успях да науча доста неща и да натрупам ценен опит. Тази писта е изключително подходяща за този тип болиди. Честно казано много се забавлявах“, сподели Палу.

„Направих много обиколки, така че досега това беше доста готин извънсезонен период. Надявам се, че ще имам възможност да се срещна отново с този автомобил. Като цяло това беше невероятен проект, в който участвах“, добави бившият шампион в Индикар.

За разлика от Палу, О’Уорд има повече опит с автомобил от F1. Мексиканецът участва в тестовете за млади пилоти в края на 2021 г. в Абу Даби. 23-годишният състезател познава пистата Ред Бул Ринг, тъй като има участие в F2 преди три години.

„Каква красива обиколка. Това е наистина феноменално съоръжение. Винаги се радвам, когато имам в програмата си каране на болид от F1. Наистина съм доволен от развитието на този ден. Усещам, че се чувствам все по-комфортно с автомобила на Макларън. Всеки път, когато съм в него, всяка обиколка, която правя помага да запомня все повече неща когато се върна отново“, заяви О’Уорд.

Не се знае дали Макларън ще организира трети тест за звездите от Индикар. Британският екип все още не е изпълнил задължителните сесии, в които трябва да предостави един от автомобилите си на млад пилот. Екипът от Уокинг ще спази правилото на F1 и ще използва в някои петъчни тренировки до края на сезона О’Уорд, Палу или Колтън Херта.