Начало Moto News Паоло Симончели: Минута мълчание? По-добре минута грохот на мотори!

Паоло Симончели: Минута мълчание? По-добре минута грохот на мотори!

184
0
Марко Симончели

Състезанията от последния уикенд за сезона в МотоGP ще започват с минута мълчание в памет на загиналия на Сепанг Марко Симончели. Италианският състезател падна в самото начало на надпреварата на малайзийската писта и по-късно почина от контузиите си, получени при катастрофата. Той бе погребан миналата седмица в родния си град, но жестовете на обич и признание към 24-годишния мотоциклетист продължават.

Идеята за минута мълчание обаче не се хареса много на бащата на Симончели Паоло. Той бе заедно със сина си на Сепанг, подкрепя го през цялата му кариера и смята, че минута мълчание няма да отрази духа на Марко.

Бих предпочел минута тотален хаос с двигателите на всички мотори – от МотоGP, Мото2 и 125 – в чест на Марко – заяви той в телевизионно предаване. – Хора от цяла Италия и от чужбина дойдоха да се сбогуват с него. Всички плачеха, трябваше аз да ги успокоявам. И понякога си мисля, че Марко беше ангел. Цялата тази любов ме кара да се чувствам малко по-добре и помага на всички ни. А ключът към нея бе в усмивката му.

Що се отнася до идеята трасето Мизано да е посветено на сина му, то той смята, че това би било невероятно.

Не беше любимата му писта, но би било страхотен начин да му се отдаде почит. Ако наистина прекръстят Мизано, ще направя музей за Марко със състезателните му екипи и всичко останало, за да могат феновете му да имат място, където да си го спомнят. А аз си го доведох вкъщи. Сега е при нас и от време на време ще мога да се сещам как го прегръщах – завърши Паоло Симончели.