Начало Автомобили Първата нова Astra Sedan излезе от производствената линия в Гливице

Първата нова Astra Sedan излезе от производствената линия в Гливице

372
0

Първата нова Astra с четири врати напусна производствената линия в завода на General Motor в Гливице, Полша. Тази версия на купето, която беше показана за първи път на автомобилното изложение в Истанбул през ноември миналата година, е разработена приоритетно за растящите пазари в Централна и Източна Европа. Заедно със Zafira и Astra Classic, този модел е третият, който се произвежда в Гливице.
Заводът на General Motor в Гливице, който стартира производствената си дейност през 1998 година, спечели отлична репутация за качеството на произведените в него автомобили, като Zafira, Astra Classic и Agila и вече се счита за образец на новите заводи на GM в света. Заводът използва глобалната обща система на GM за производство, в която е заложено особено внимание върху качеството, постоянните подобрения, стандартизацията, ангажирането на служителите и кратките срокове на всички операции. Управляващият директор на GM Полша Romuald Rytwiński вижда в производството на новата Astra sedan в Гливице потвърждение за отличното качество на завода и работната сила: “Имайки предвид, че Astra е един от най-харесваните модели в гамата на Opel в Централна и Източна Европа, ние сме особено горди, че ще произвеждаме версията с 4 врати на новата Astra тук в Гливице и сме твърдо решени да осигурим високите нива на качество, които очакваме от нашите служители и автомобили.”
Новият модел ще се предлага с два бензинови и два дизелови двигателя с максимални мощности от 90 до 140 к.с.. Стандартното оборудване на всички версии ще включва дискови предни спирачки, ABS, контрол на спиране в завой (CBC), спирачна асистенция и електрохидравличен сервоусилвател на волана (EHPS), както и много други характеристики за комфорт, като централно заключване, електрическо задвижване на предните прозорци, делима в съотношение 60:40 задна седалка.