Начало Рали Първата отсечка на рали Франция ще е пауърстейдж

Първата отсечка на рали Франция ще е пауърстейдж

59
0

Първата отсечка в тазгодишното издание на рали Франция ще е пауърстейдж за надпреварата. Стартът ще е 11-ти кръг от световния шампионат за 2013 г. и ще се проведе от 3 до 6 октомври.

Официалното представяне на следващото издание на рали Франция се състоя в Европейския парламент.

Френската моторспорт федерация обяви, че състезанието ще е на 4 етапа с 213,14 километра скоростни отсечки. Началото ще е в Страсбург, а финалната суперспециална дистанция – в родния град на деветкратния WRC шампион Себастиен Льоб Агено. Началната 5,5-километровата SS1 ще е и пауърстейджа на надпреварата. Организаторите са убедени, че това ще доведе до ожесточено надбягване между екипажите и страхотно шоу за зрителите. Общата дължина на ралито пък възлиза на 1250,58 км.

Втори и трети етапи са модифицирани спрямо миналогодишния маршрут.

В края на представянето пък директорът на надпреварата Доминик Серийе се свърза по телефона лично с Льоб, който потвърди участието си в домашния за него спарт. Рекордьорът по титли в световните серии се състезава този сезон с ограничена програма от едва 4 надпревари. Две вече минаха – Монте Карло и Швеция. Третото участие в Аржентина предстои в началото на май. Междувременно Льоб се състезава във ФИА GT шампионата, ще кара два кръга (в Барселона и Монако) от Порше Суперкъп и ще участва с Пежо в прочутото изкачване Пайкс Пийк. Той одобри изцяло промените в маршрута на рали Франция и останалите решения на организаторите на състезанието.