Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи ден на тестовете в Италия

Първи ден на тестовете в Италия

64
0

Както се очакваше веднага след състезанието в Барселона започнаха и тестовете преди следващата надпревара в Монако. Изпитанията започнаха на две писти в Италия. Докато Ферари отново бяха на домашната писта Фиорано, от Уилямс избраха пистата Валелунга.

При облачно време и кратко преваляване в обедните часове Антонио Пицония и пилота от WTCC Анди Приол започнаха тридневни тестове. Двамата работиха предимно върху настройките за предстоящото Гран при на Монако.

„Това е нашият първи тест на тази писта, а винаги е много интересно да откриваш нови писти”, заяви мениджъра на тест екипа Тим Нютън след края на първия ден. „Пистата в Монако е много подобна на тази и това е причината да сме тук. Антонио работи предимно по настройките за предстоящото състезание и върху гумите. Анди от своя страна се съсредоточи върху стартови упражнения и изпитания на нови решения за охладителната система. Общо двамата направиха почти 900 км.”

За Приол това бе първото качване на новия FW27.

На пистата Фиорано пък от Ферари се мъчат да се борят с кризата обхванала екипа от началото на сезона. Преди Михаел Шумахер да се появи на пистата в сряда и четвъртък, през вчерашния ден изпитания направи Лука Бадоер. Италианецът направи общо 188 обиколки, като 23 от тях бяха на късата версия на пистата. Най-доброто му време бе 57,649 сек. В програмата на Бадоер бяха включена подготовка за състезанието в Монако и работа по развитието на гумите на Бриджстоун.

Времената от вторник на Валелунга:

1. Пицония – (Williams) M – 57.664 сек. – 142 об.

2. Приол – (Williams) M – 58.624 сек. – 132 об.