Начало Автомобили Първи официални снимки на Астън Мартин DBS Воланте

Първи официални снимки на Астън Мартин DBS Воланте

67
0

Астън Мартин ще покаже новата кабрио-версия на DBS на автосалона в Женева след седмица. DBS Volante е 16-тият кабриолет в 95-годишната история на марката. Електрическият покрив на модела се отваря само за 14 секунди.

Колата има 6-литров V12 двигател с мощност от 510 к.с. и 570 Нм въртящ момент. С него DBS Volante ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди, а максималната му скорост е 307 км/ч. Това е истински GT автомобил с четири места, въпреки че от Астън Мартин признават, че пространството при задните седалки ще е по-малко, отколкото при купето. Но това е разбираемо.

Колата ще се предлага както със 6-степенна ръчна скоростна кутия, така и с автоматична ‘Touchtronic‘ кутия.

Колелата са 20-цолови и са обути с гуми Пирели P-Zero с размери 245/35 отпред и 295/30 отзад. Под тях се намират спирачките, изработени от карбон и керамика. Някои от частите по екстериора, като предното крило например, също са изработени от карбон. Сухото тегло на автомобила е 1810 кг.

Комфортът на пътниците се подпомага от аудио-система ‘Bang & Olufsen‘ с 13 говорителя, изход за iPod, изход за USB и сателитна навигационна система с твърд диск.