Начало Автомобили Първи официални снимки на Ауди TT RS

Първи официални снимки на Ауди TT RS

534
0

След десетките шпионски снимки, излизащи постоянно в пресата и интернет, Ауди най-накрая сложи край на спекулациите, разпространявайки първите официални снимки на най-мощното ТТ досега, което ще носи обозначението RS. Също така, от компанията оповестиха и още малко информация, относно модела.

ТТ RS ще ползва 2.5-литров, петцилиндров турбо-мотор, а задвижването ще е куатро. Въпреки това обаче, данните за мощност и ускорение, които съобщават Ауди не са съвсем такива , каквито се очакваше. Мощността на двигателя ще е „доста над 300 к.с.”, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема „около 5 секунди”, което не е чак толкова впечатляващо постижение, като се има предвид към какъв клас е насочен автомобила.

Максималната скорост ще е електронно ограничена на 250 км/ч. Шасито пък ще е изцяло от алуминий. Другите специфични детайли, като спирачки, шаси, окачване и т. н. ще станат известни на официалното представяне на модела пред публика, което ще се състои само след седмица на тазгодишния автосалон в Женева.