Начало Автомобили Първи официални снимки на Бентли Continental Supersports

Първи официални снимки на Бентли Continental Supersports

297
0

Най-мощният шосеен автомобил на Бентли вече е факт. След сенчестите снимки, които конпанията разпространи преди време, сега вече са налице и първите официални снимки на модела. Новият Континентал Суперспортс е абсолютната черешка върху тортата на Бентли. Той комбинира спортната визия на GT с върховния лукс, типичен за английската марка. Името му е инспирирано от оригиналния двуместен модел с трилитров двигател от 1925-та година.

Колата може да се движи с обикновен бензин, както и с биогориво Е85, което я прави първото Бентли с грижа за околната среда. Двигателят е 6-литров туин-турбо W12 и развива мощност от 630 к.с. Въртящият момент пък е цели 800 Нм и се постига при само 1700 об/м. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.9 секунди. Въпреки всичко, разходът на гориво е доста добър за подобен род автомобил. Смесената му стойност е 16.3 литра на сто километра.

Задвижването е пълнопреводно, като 60% се падат на задния мост.

Новостите в екстериора включват два нови цвята, променена предна броня с по-големи въздуховоди, както и ревизирана задна броня.

Джантите на модела са 20-цолови, с по 10 спици и са обути с гуми Пирели Ултра с размер 275/35 ZR20. Карбоново-керамичните спирачки са най-големите, слагани досега в сериен автомобил. Те спестяват около 20 кг от теглото на автомобила.

Супер-луксозният интериор също е станал малко по-спортен. В него се забелязват доста карбонови апликации, както и спортни седалки, тапицирани с кожа Алкантара и обшити под формата на ромбове. Също така като опция може да се поръча и специална аудио-система с 15 говорителя.