Начало Автомобилни новини Първи официални снимки на Хенеси Веном GT

Първи официални снимки на Хенеси Веном GT

116
0

След няколко отлагания и множество спекулации и компютърни анимации, суперавтомобилът Хенеси Веном GT най-накрая вече е факт, след като компанията показа първите му официални снимки.

Колата е базирана на Лотус Ексидж, но има силно олекотено шаси, комбинирано с ултра-мощен двигател, взет от Корвет ZR1. 6,2-литровият V8 агрегат ще разполага с 735 к.с. при „стандартната“ версия на Веном GT, но Хенеси ще предложат и вaриант с туин-турбо, при който конските сили ще достигат 1217.

Същевременно карбоновото купе и карбоновите колела спомагат за изключително ниското тегло на колата, което е малко над 1000 кг.

Това значи, че Веном GT ще може да достига 100 км/ч от място за 2,5 секунди и да развива максимална скорост от 440 км/ч. Това пък от своя страна естествено значи, че ако тези данни са точни, то това ще бъде новият най-бърз автомобил на планетата.

От хиперколата ще се произвеждат по само 10 екземпляра на година, като първите 4 за настоящата вече са продадени. Цената все още не е оповестена публично, но се очаква най-мощната версия да струва някъде около половин милион британски лири.

А ето го и първото промо видео на Xенеси Веном GT: